В последния от серията почивни дни хиляди българи се прибират от

...
В последния от серията почивни дни хиляди българи се прибират от
Коментари Харесай

Кметът на Малко Търново: Така ли изглежда една европейска граница? Срамота е!


В последния от серията почивни дни хиляди българи се прибират от южната ни съседка, където прекараха празниците. Близо 1 милион българи честваха Великден в курортите ни и в чужбина. 

Дългите опашки и чакането с часове на граничния пункт с Турция не са необичайност, защото огромна част от българските и румънските жители вървят зад граница на пазар и за забавление.

" И тъй като скоро стана въпрос какъв брой годишна е тази борба за разширението на ГКПП-Малко Търново и говорихме за поддръжката на сътрудниците кметове от Бургаска област това да се трансформира в обща идея, през днешния ден, когато в края на празниците всички се прибират нямам думи, с които да изкажа какво виждам по фотосите и какъв брой дълго в действителност не виждат границата хората- за в този момент три часа, какъв брой още не знам! Чакат майки с деца, бременни дами, възрастни хора... И всички са толкоз изтощени и ядосани от очакване часове наред, че си мисля с този хъс и негативна сила биха създали една сериозна първа копка за разширението на КПП-то в случай че имаха по една кирка... Следващите празници и пътувания най-малко да не оставят такава горчилка в хората...Така ли наподобява една европейска граница!? Срамота е! ", написа още Янчев.



Изключително натоварен е и трафикът за леки коли на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) " Дунав мост " при Русе. Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от граничния пункт. Причината е, че румънските туристи, които през празничните дни са решили да почиват у нас и в прилежаща Гърция, се прибират вкъщи си.

Опашки от коли има и по двата булеварда, които водят трафика към граничния пункт, както и на входа на Русе откъм основния път Варна-Русе.

Традиционно мощно натоварени са и двете автомагистрали - " Хемус " и " Тракия ", а трафикът по основен път Е-79 сред Граничен контролно-пропусквателен пункт Кулата и Симитли е съвсем блокиран. Образувана е километрична колона, която колкото да пъпли, постоянно стопира, като затапването по пътя откъм Банско стига до село Градево, а по Е-79 още от Кресна през цялото дефиле до Симитли. 500-те метра до началото на автомагистралата след Симитли са призрачен сън поради сливането на двата потока. Има и прегрели коли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР